Egyedi fejlesztések /
   
 
 
 
  Oldalburkolat és héjszerkezet

A HotSpring medencéket gyakori használatra, problémamentes üzemeltetésre tervezték és fejlesztik folyamatosan. A három rétegű Durabond rendszer nagy stabilitást kölcsönöz a héjszerkezetnek és felülete évtizedekig megőrzi szépségét.
Szintetikus külső burkolat

A mesterien megalkotott külső burkolat a legmagasabb minőségű szintetikus anyagokból készül, aprólékos kidolgozása élethű Redwood
(vörös fa), szürke fenyő vagy Wenge hatást kelt. Nagy előnye a hosszú élettartam esztétikai károsodás nélkül, ellenáll az UV sugaraknak és az időjárás viszontagságainak, ráadásul ápolást egyáltalán nem igényel.
 
     
 

 
 
Az Energy Pro® keringető és fűtőrendszer gondoskodik az állandó hőmérsékletéről, a kristálytiszta selymesen lágy vízről, mindezt a leghatékonyabb energiafelhasználással. Nagy figyelmet fordítunk a környezetünk védelmére, ezért az enerigahatékonyság és a környezetbarát anyagok felhasználása alapkövetelmény. A masszázsmotorok által termelt hőt is hasznosítja a jakuzzi, azaz ez a hő is a medence vizét fűti. 

A magas minőségű felhasznált alapanyagok és a megbízható komponensek hosszú időre 
biztosítják a medence zavartalan működését. 
A HotSpring medencék ReliaFlo® masszázs motorjai tökéletes összhangban működnek a befúvókkal, ezáltal hatalmas masszázserővel garantálják a biztos ellazulást. Az  
Energy Pro® rendszer része egy 24 órás keringető motor, mely tehermentesíti a masszázsmotorokat és ezáltal jelentősen megnöveli a várható élettartamukat. A csendes működés segít a masszázs élményének tökéletes élvezetében, ennek érdekében használja a gyártó a Q Chamber® hangelnyelő technológiát.
 
     
 
Monarch ózonfejlesztő

A vízminőség hatékony megőrzése érdekében medencéinket Monarch Koronakisüléses Ózonfejlesztővel szereltük fel. Ez a rendszer koncentrált ózont termel nagy mennyiségben amely egy légmentesen zárt térben keveredik a medence vizével, folyamatosan fertőtlenítive azt.
Erős oxidációs hatásának köszönhetően a vízzel keveredve ebben a hermetikusan lezárt rendszerben jelentősen megtisztítja azt, jelentős mértékben csökkentve a vízminőséget szabályzó vegyszerek szükéses mennyiségét.
A Watkins által kifejlesztett különleges Monarch Ezüst-ion patron tovább javítja a vízminőséget, ugyanis az ezüstnek komoly antibakteriális hatása van, melyet a történelem során antibiotikum helyett is használtak.